19.11.2012 г., 21:36 ч.

Оставам твоя рицар верен 

  Поезия » Любовна
463 0 4

Да бях аз слънце, да огрея

градината ти с благодат –

в теб ябълките ще узреят

и ще разпръскват аромат.

 

Да бях пазачът на бостана

аз дините ти ще бера –

плодът е моята награда,

че от крадци ще те спася.

 

Да бях страна под юга късен,

а ти – смокиня на брега –

аз пак и пак ще те откъсвам,

нектарът ти да събера.

 

Но аз съм тук, на път вечерен.

В светът ти смея се, скръбя –

оставам твоя рицар верен

и с коня си към теб вървя.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??