2.06.2017 г., 19:40 ч.

Освобождавам се, сърцето ми е волно птиче... 

  Поезия » Философска, Свободен стих
458 2 5

Освобождавам се, сърцето ми е волно птиче...

 

Не ме затваряй между четири стени,

моля те, не ми взимай свободата...

Не изработвай тази златна клетка...

за една волна птичка тя е смъртта...

 

В нея сърцето не може да пее и да лети...

В нея гласът заглъхва на всеки един...

В нея не покълват и не растат цветята...

В нея ще се затвориш и ти самият.

 

Не ме кори, че имам смелостта да мечтая.

В света има зло зная, но също и много добро...

Просто обърни монетата, погледни дъгата...

По влака упорито ни изпраща мигове живот.

 

Не ме съди повече, не се съди и себе си.

Има нещо безкрайно, което се върти.

Но това не значи, че танцът е безкраен.

Няма време вече. Нищото ще ни отвлече.

 

Само когато бленуваш в цветна необятност....,

ще пребъде тя и ще ликувате вие двамата...

Крилата ми отвържи и ще ти кажа мъдрост....

В свободата, която даваш се крие живота ти.

 

Не се притеснявай, аз никога не ще те затворя,

само ще те покрия с любов, песента ти да звъни

и в тъгата и в радостта ти, плочата да се върти...

със топли ръце, ще превърна пътя ти в светлина.

© Лили Вълчева Всички права запазени

Устремът, смелостта и борбеността са в сърцето и свободата, а не в оръжията и затвора...

Само ние самите можем да се освободим, да намерим надълбоко скритите си сили,

зачитайки свободата на всяко едно същество и всичко, което съществува. Това е истински успех, докосването на душите без завладяването им.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви! Нямам думи, скъпи приятели!
  • Една светла и топла душа си ти,Лили!!!!Не знаех,че пееш!!!!Почитания!!!
  • Браво, Лили! Тук си уникална!
  • Омерзен от златната клетка и от слоновата кула химерна... Искам те без клетва и свободна да те намеря! Възхитително си го казала,Лили!
  • Хубава тема за размисъл!Хареса ми!
    "Крилата ми отвържи и ще ти кажа мъдрост..."
Предложения
: ??:??