17.06.2008 г., 21:17 ч.

Осъден на любов! 

  Поезия » Любовна
1360 0 2

Делото е номер 206-то под ред,
заседателите да заемат места на първия ред.
Нека подсъдимият в залата влезе
и охраната пред вратата да излезе.

 

Аз съдя те, да знаеш,
съдията кой е, можеш ли да познаеш?
Знай, че ще те осъдя до живот,
да сме заедно до гроб.

 

Сега ще прочета обвиненията към теб,
а адвокатите да застанат отпред.
Обвинен си в убийството на самотата в мен,
когато дойде през онзи хубав ден.

 

Обвинявам те и че открадна любовта моя,
и заключи я в душата твоя.
Обвинявам те в умишлен пожар,
задето изпепели сърцето ми... остана само жар.

 

Обвинен си още за влизане с взлом,
защото влезе в съня ми, в сърцето ми и в моя дом.
В отвличане си обвинен,
задето в приказка без край отвлече мен!

 

Моля, съдебните заседатели да решат...
... защото те никога не грешат!
С тях сме на едно мнение
и ти си осъден, без никакво съмнение!

 

Осъден си да ме обичаш завинаги и само мен,
без да ме видиш да не мине ден!
Осъждам те на доживотната си любов,
дано за нея си готов!

© ПростоАз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??