28.10.2016 г., 16:25 ч.  

От бисери свинете не разбират 

  Поезия » Любовна
686 0 1

Не ядосвай се ти на тях, които не ценят,

безценното, което сам си им дарил

и ровят ти със пръчка във сърцето

да не пипнат чистотата, що си съхранил.

 

Не смей да страдаш, щом не виждат

как света обръщаш до безкрая,

и погледа извръщат да не срещнат

очите вперени, които в страст изгарят.

 

И плюй на тез, които все те мамят

със поглед мил и със усмивки

и тръгват си, врата отворена оставят,

за да ти носят още болка и въздишки. 

 

Тръгни напред и просто остави ги!

Да тънат в блатото, в което се намират,

да се валят в лепкавата гнусна тиня…

От бисери свинете не разбират!

© Горо Горов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не оценявам правопис, не оценявам за красива сладникавост, не оценявам техничност. Моята скала има други измерения.
    Макар да си определил произведението си, като любовно, то е философско и не заслужава тези ниски оценки.
Предложения
: ??:??