22.02.2008 г., 7:09 ч.

От Да до Не 

  Поезия » Любовна
793 0 5

Искаш нежност? - нима
тя ще ти помогне да станеш по-силна?

Искаш обич? - момиче, осъзнай се,
няма нищо в тази наша обич.

Искаш вяра? - отново грешка,
докога ще се лъжеш така безцеремонно?

Искаш мечти? - идеалистите са на изчезване,
не позволявай ти да си последнната.

Искаш любов? - имаш талант за неправилните неща,
а тази любов е неговият връх.

Искаш усмивки? - упорита си в това да не знаеш,
а незнанието води до гибел...

Искаш добро? - жал ми е за теб,
доброто, отдавна е в това да си по-малко лош.

Искаш красота? - отивам си, не мога повече...

Спри...! - Искам болка...

- колко болка да ти дам?
Толкова, че да си жива, а да искаш да умреш
или да живееш така, че дори смъртта да се плаши от болката в теб.

Искам отрова...
Отрова?
- която да погуби всяка точка в теб,
а всеки порив за красиво да се стапя в невъзможност.

Искам страх...
Страх?
- пълзящ като червей в съзнанието ти,
така разяждащ и покварен.

Искам грях...
Грях?
- по-силен от света над теб,
обсебващ демон и после - суша...

Искам сълзи...
Сълзи?
- езера, в които да изпираш,
и последната погубена надежда.

Искам тишина...
Тишина?
- в която да изгубиш себе си.
Нима сега не получи всичко...?

© Валери Янев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??