15.10.2023 г., 6:36 ч.

От другата страна 

  Поезия » Гражданска
253 2 2

От другата страна

Свърши се! Камбаната удари.

Дойдоха ангелите на мига.

А край ковчега няколко клюкари.

Обсъждаха ми земните дела!

Какъв съм бил! Какво съм бил направил!

А иначе какво ли би могло?

След себе си какво съм аз оставил?

Достатъчно ли правел съм добро?

Надигат чаши, тихо промълвяват:

наздраве! Нека да почива в мир!

А после? После просто продължават!

Това за тях е само панаир!

На мене ми е все едно! Така е!

Със Ангелите вече аз летях!

Къде ли? Ами само Господ знае!

Дори към Ада пак не ме е страх!

В живота имах много несполуки!

Успехите с приятели делях!

Извадих си достатъчно поуки,

но много късно аз ги проумях!

Какво пък толкоз? Просто си отивам

от цялата човешка суета!

Такъв ще съм си без да се прикривам

но ще съм там, от другата страна!

14.10.2023 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??