18.04.2009 г., 8:16 ч.

От иконата капят сълзи 

  Поезия » Философска
742 0 10

Изтерзана се мъчи надеждата
във глобалния дъх на неверници.
В храма някой привидно навежда се
и внушава ни вятърни мелници.

Тъмен мирис на гнило се носи
съчетание грешност - тамян.
Пред църквата мярнах аз просяк.
И молитвеник разпилян.

И се молим на кръста щом падаме.
Да ни върне в играта. Нали?
После Бога веднага забравяме.
От иконата капят сълзи.

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??