1.12.2023 г., 9:14 ч.  

От ласката ми жарка, ненадейна 

  Поезия » Любовна
239 2 6

От ласката ми жарка, ненадейна
подплашен ще запърха твоят сън,
душите ни като звезди ще грейнат
и ще се питаш истинска ли съм.

 

Платно ще съм под дланите изкусни,
и всяка мазка трепет ще е, звук,
ще нарисуват жарките ти устни
шедьовър на художник самоук.

 

В томителната, сладка изнемога,
светът ще стане като църква тих,
а ние – лист в тетрадката на Бога,
изписан с най-пленителния стих.

 

Безплътни сенки над града ще литнат,
ще милват спящите с гореща длан,
луната ще надзърне любопитна
и ще се скрие, пламнала от свян.

 

А щом очите на града прогледнат,
зора обагри стария квартал,
картина ще остане, ненагледна
и стих любовен... Скъсай ги, без жал...

 

 

https://youtu.be/K6NWEnMyk5U?si=-btyt3nsdbZrMBDP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??