7.04.2011 г., 0:12 ч.

От опитите за летене 

  Поезия » Философска
520 0 6

Когато мислех да открия

природата около мен,

изригна демонска стихия

и аз за дълго бях сломен.

 

Пораснал, вече се почувствах

владеещ хора и съдби,

а аз дори не бях и вкусвал

горчилката на сто беди.

 

В стремежите си пред нещата

да преоткривам как светът

е сътворен от мисъл свята

и еволирал в своя път,

 

от опитите за летене

оставам на земята глух

и сляп за толкоз мигновения,

безплътен, странстващ като дух.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??