28.03.2024 г., 10:06 ч.

От преди времето и отвъд вечността 

  Поезия
135 2 4

От преди времето...

           и отвъд вечността🪽

                       

"Защото си ми под лъжичката,

и винаги те нося с мен.

Създадох те отвъд привичките,

да бъдеш светлина и ден.

 

Запалена, като горяща факла

душата ми прищя да се стопи,

да се слее с теб и да не гасне

в помътнелите си плитчини.

 

Въздигната над всяка тленност,

с крилата златни на орел,

достига святата си древност,

открила смисъл, път и цел."

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??