31.08.2024 г., 15:13 ч.

От раждане до вечност 

  Поезия » Философска
234 3 15

Мечтите нявга са отсечени,

но чрез вяра можем да ги извисим.

В доброто полетът е вечен

и не с крила, а със сърца летим.

 

Емпатия и действия святи

към Бога тайно ни отвеждат.

Добрините смислени, крилати,

оставят на света надежда.

 

Валят в мъглата светски вопли

от човешката поквара.

Доброто свято силно топли

и грейва във сърцата вяра.

 

След смърт доброто в миг възкръсва.

Смисълът оставя диря.

Дори и разпнато на кръста,

доброто нивга не умира.

 

Мечтите светли се събуждат

и литват в транс, извайват път.

Те живота в миг пробуждат

и карат хората да полетят.

 

Людете с добри сърца

създават сила безконечна.

Със сърца от светла доброта

летят от раждане до вечност.

 

                   ©️ Дарина Дикова, 31.08.2024 г.

 

© Дарина Дикова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??