4.01.2008 г., 19:56 ч.

От тебе имам нужда 

  Поезия » Любовна
907 0 2

От тебе имам нужда, тъй както цветето от слънчеви лъчи,

във теб съм влюбена, тъй както делфинът в морските вълни.

И бавно в спомени изгарям, тъй както сламата гори

и изкрещя ли в своя гняв, светкавица небето ще срази.

И като гладен вълк за теб се боря, за да нахраня своето сърце,

и кръжа над твойта сянка, като орел над своето дете.

И черна е душата ми кат гроб, и празна е като пустиня,

а очите са като потоп и потъвам в страшна тиня.

И пулсират устните горещи и твойто име тихичко мълвят,

в съня си виждам нашите срещи, но в друго време и в друг свят.

Далече си от мене ти, тъй както слънце и луна,

огън силен в мен гори, но не разтапя във сърцето ти леда.

По пътеки непознати аз вървя и като кораб търся своя бряг,

отвсякъде очите ти ме гледат, а в душата се изсипва сняг.

А сърцето болно те зове и чака, като наивно мъничко дете,

без тебе дните се превръщат в саби, пронизващи това сърце.

И всяка глътка въздух е отрова и всеки спомен жив венец е от бодли,

всяка мисъл в мен е болка нова, че на любовта ми не отвръщаш ти!

© Блага Венциславова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво е.
    с обич.
  • Много добре.

    ПП: Предложение - пробвай да разделиш всеки ред на две (не е задължително да са равни) части и да смъкнеш всяка втора част под първата.
Предложения
: ??:??