21.07.2011 г., 22:20 ч.

От утрото полза няма 

  Поезия » Пародии
818 0 8


От утрото полза няма.
Денят е кух като сламка.
Кафето върви със сметанка,

вечерта е черна утайка.

От мислене полза няма.
Действията са съдбовни.
Когато се случи несгода,
пълно е с хора "грижовни".

От хората полза няма.
Ядат, спят и работят.
Пенсионерите клюкарстват,
децата си порастват...

От порастването полза няма.
Растеш и си остаряваш.
Всичко се нарича просто: драма.
За щастие ли настояваш?

От смисъла полза няма.
Бях бебе, сега съм голяма.
На годинка вече казваш "мама",
после се превръща в просто "ма".

Възпитанието е простотия,
на двайсет ти е бъркотия.
Да си хитър е удобно,
това наричам аз просия.

© Елмаз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??