22.06.2022 г., 18:13 ч.

Отчаяние 

  Поезия » Друга
297 2 2

Дори отчаянието да те обземе, не се предавай.
Във Господнята ръка се остави, приятелю мой,
на врага човешки  ти душата си не продавай,
 инак с нея  ще пируват бесове безброй.

 

Търговецът изпраща слугите свои, да те придумат
душата си да размениш, за цена нищожна. сравнена с вечността.
Духове нечисти с тебе преговарят, на приятели се преструват.
Душата ти изискват, умът ти замъгляват, отнемат ти човечността.

 

Отчаянието твое демоните използват, като оръжие,
и лукаво шептят: "Какво пък? Нищо особено няма да стане."
В ада огнен ще гориш, ако си с тях във съдружие.
Не се надявай на милост, ако душата ти срещу дявола не въстане.

 

© Йосиф Асенов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??