5.08.2021 г., 15:15 ч.

Отговори 

  Поезия » Философска
808 5 6

Ако съм гълъб със пречупени крила,
мечтата ми ще бъде да излитна.
Да изтупам болката във пепелта,
жарта към синьото небе... да лисна.

В звезди да я превърна, във мечти,
да светят ярко в нощи тъмни.
И всяка в своя пламък да блести,
да осветява пътищата стръмни.

Ако съм топъл дъжд от болка натежал,
ще поискам да се случи чудо.
Ще стана феникс... с много жар,
над дъгата литнал... в ново утро.

Болката във дъжд ще изтече,
в искри жаравата ще пръсне.
На дъгата ще се обрече,
във земята топла ще заглъхне.

Ако съм най-добър, обикновен човек...
от раните ще черпя нови сили.
Над дъгата ще летя със полет лек,
ще чувствам... че сетивата ми са живи.

24.07.2021г.

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Ако си гълъб със пречупени крила,
ще бъде ли мечтата ти различна –
от порива да си Жар-птица в пепелта,
възкръснала и литнала в звездите?!
Ако си топъл дъжд от болка натежал, ...
  3125  28  36 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??