Било е нощ,
красива тъмнина
под среднощно слънце
звездна тишина,
било е нощ.
Сред тъмнината
пламъци горят,
звездите гаснат и бледнеят,
пламъци горят,
в пламъците той и тя.
Сами във тишината
сливат се с нощта
до болка
близо до страстта,
в огъня две тела.
Била е любовта,
тайнствено омайна
сред злато и кадифе,
била е нощта,
загадъчно безкрайна.
***
Нежно явила се утринта,
светла, бяла
като тиха луна
лъчи сред пламъците разпиляла,
докоснала две тела.
И отишла си нощта
и сребърните звезди,
искри последни догарят едва,
на пепел станали са
и той и тя, и нощта.
© Мони Божилова Всички права запазени