25.10.2007 г., 22:43 ч.

Отивайки си, ще останем 

  Поезия » Философска
847 0 4
 

 

Отивайки си, ще останем                

 

Добре, че тленни сме,

добре, че си отиваме,

добре, че не оставаме

в таваните на времето,

надлежно подредени във кашони,

с надпис: „Непотребни".

Добре, че няма като вещи прах да хванем,

а сами  на прах ще станем,

и отивайки си, ще останем -

в прашеца на цветята

и в калта на есента,

във капките роса

и във ръждата,

във  цветовете на дъгата

и в сивотата на дъжда,

там някъде,

сред кръговрата на нещата,

отивайки си, ще останем.

 

 

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??