28.08.2010 г., 11:23 ч.

Откакто се изгубих 

  Поезия
560 0 2

Откакто се изгубих

Стотици преживявания

Назъбиха

Живота ми

И оглозгани като кости

Почерняха пред заключената ми врата

 

Чакате ли ме още

 

Да се хвърля през прозореца

Пиян

С бутилка изветряло вино

Да ме хвърлят в някоя кофа

Да ме гледат бездомните кучета как гния

 

Чакате ли ме още
С усмивки от ножове

И огледала замъглени от потните ви

Издишания

 

Аз ви отписах

 

Но все още ми липсвате

 

*  *  *

 

И всеки ден

От слънцето изтръгвам мъничко живот

Да ти го дам

И ти умираш въпреки това

 

И ме убиваш и мен

 

Затова предпочитам да се скрия под шапката си

И да се скрия в брадата си

И когато стола ми спре да се клати

Аз ставам

 

И тръгвам скапания си живот да оправям

 

Защото не е лесно

Да си сам

Но не е лесно да си с някого понякога

 

*  *  *

 

А зад стъклената бариера на прозореца

Блести

И в бялото ми идва да се гмурна

И да вдишам

 

Но се въздържам

Въпреки че ми тежи

И се научих да те мразя

И да те обичам

 

27 август 2010

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... не е лесно!

  • И всеки ден
    От слънцето изтръгвам мъничко живот
    Да ти го дам
    ...
    Защото не е лесно
    Да си сам
    Но не е лесно да си с някого понякога

    Чета те!
Предложения
: ??:??