Дали от липсата и глупостта се разболяхме
или умората закри ни с абсурден параван,
че всяка грешка и забежка си простихме?
Дали в движението крачките с надежда
флиртуват с утрешния ясен хоризонт
или мъртви ни с корените си зла вре'да?
Открити истини събират ни! Открити истини заставят ни!
По-мъдрите задруги предлагат избор с алтернации,
а колко извори очакват пролетните майски дни!
Открити истини събират ни! Открити истини заставят ни!
По-дръзките слова засяват дълготраен смисъл,
че без нас и щастието няма сън и покрив.
© Мария Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Глупавият човек търси щастието в далечината, мъдрият го засажда под краката си »