Две самоти сиротни
се срещнаха случайно
и помежду им кротна
внезапно чувство тайно.
А те го спотаиха,
невидими, но честни.
Света си прекроиха
във истини по-лесни.
Допряха срамежливо
привички, думи, мисли.
Събудиха се. Живи.
Порой от нежност плисна
в телата страстни, потни,
във два-три бели стиха.
Две самоти сиротни
днес любовта откриха.
© Нина Чилиянска Всички права запазени