7.09.2005 г., 23:55 ч.

Откровение 

  Поезия
767 0 0
Не ме вълнува може би морето,
вълните му високи и сребристи
и писъка на чайките и пясъка
събул се бос в горещината.
Не ме вълнуват мидите, рапаните,
на водораслите зелените ръкави,
мъжете в тесни бански -диви рисове,
жените-пуми кротки от очакване.
Не ме вълнуват и скалите същите,
прибоя механизъм неизменен,
медузите парливи въпросителни
и бягащите смехове на плажа .
Вълнува ме, да се събуди чувството,
с което плувах- още риба в пясъка ,
морето яздех и очаквах прилива
като пенливо вино да отпия.
Вълнува ме да ме погледне изгрева, 
в очите му оранжеви да видя
как вкусовете, мирисите идват
и ме вълнува всичко, без забравата.

© Милена Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??