18.09.2007 г., 16:29 ч.

Откровение 

  Поезия
733 0 1


           Откровение

Тези, действащи на сетивата знаци,
събуждат вяра, преминаваща в звуците
                                         на ням оркестър -
божествена действителност!
Аз те търсех, търсех те със сетивата
                                        на своето тяло.
Това не бе разцвет на моите предишни
и безформени, наивни понятия.
Трепет върху планината на виденията.
Чувствам съвършената хармония, в която
                                              потъва душата.
Той и тя, изгубени един във друг.
Усещах страх в мощта на тъмнината.
Тогава въздъхва душата високо и лети
в неизмерното пространство.
Няма начало и край.
Душата плува във радост.
Екстазът на с нищо не помрачената радост,
в натрупаното мощно мълчание
трепетно живееше тишината, в която
                                           потъна всичко.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??