16.08.2019 г., 19:20 ч.

Откровение за непрочетените книги 

  Поезия » Философска
482 6 8

ОТКРОВЕНИЕ ЗА НЕПРОЧЕТЕНИТЕ КНИГИ

 

За книги, дето не прочетох,

ще жаля и на онзи свят.

Заскита ли веднъж човекът

из царството им, е благат.

И покрив му е всяка дума,

а всяка страница – врата,

посока в непознати друми

и изходът към свобода.

И всички ширини са близки,

Не вярвам никак да греша, 

че те ме топлят и разлистват

божествената ми душа.

Човек е пратеник на Бога,

за да остави писмен знак.

И само думите му могат

във Рая да го върнат пак. 

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??