7.12.2016 г., 14:29 ч.

Откровения 

  Поезия » Любовна
190 0 5

Нелепо ли е днес да се наричам

любим, направен от любовна пръст?

И още тук – пред теб – да се заричам

докрай да нося този тежък кръст.

 

И през просото смело да минавам,

щом няма тук към теб прокаран път.

И твойто име днес да споменавам,

което може да ми спретне съд.

 

Широката река докрай прегазвам,

за да превзема влюбен твоя бряг.

И в себе си сърцето да наказвам,

за да градя за теб характер благ.

 

Душата си на дявола да давам

за шепичка от твоята любов.

И сутрин преди тебе аз да ставам

за нов любовен ден да съм готов.

 

И може утре всичко да загубя,

и да остана – ей така – самин...

Тогава спомените ще залюбя

и пак ще пуши в къщата комин.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??