17.02.2007 г., 7:33 ч.

Откровено за... 

  Поезия
597 0 16
Откровено за...

Целуват клавишите пръсти, единствени,
подреждат се птици слова,
отлитнат ли, няма вече завръщане,
намират си нови гнезда
и топлят крилата им или остро пронизват
с писък, прогонват нощта,
слънце в крилете си носят, замръкване
и спомен или мечта...
Толкова бързо се сменят сезоните –
въртележка във луна-парк,
отминаваме, бързаме, отново се връщаме
с думи държим се със вас...
Преплетени струни – многогласна мелодия
с картини от думи, от цвят,
правят по-пълен и мъдър деня ни,
откриваме другия в нас...
Уроци, пропуснати, сега научаваме –
докосваме без да рушим,
подкрепа и близост, анализ на чувствата,
а и краткия миг да ценим.
Година отмина, откакто, приятели,
съм в нашия пъстър рояк.
Желая ви здраве и дивни поляни
със медни звънчета по тях,
да храним душите ни – жадни за истини.
Тук да намираме с вас
оазис в пустиня, пристан във буря
и винаги верен компас.

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??