Дали от юг ще дойде с птиците,
като във детска приказка!
Или от дълбините морски
ще изплува като Афродита?
Или ще ме събуди някой ден
шумът на ручея, в сърцето ми клокочещ
и ще усетя аромата пролетен,
отваряйки прозореца широко?!
***
Надежди нови пак ще разцъфтят.
Копнежи позабравени ще бъдат възродени.
С любов и радост ще посрещнем пролетта,
със вяра и мечти, от слънце озарени!...
2009 г.
© Радослава Антонова Всички права запазени