18.11.2008 г., 15:33 ч.

Отлежала тъга 

  Поезия » Любовна
503 0 0

Отлежала тъга

 

Напих се... чашата с умора пресуших,

а надеждата от дъното изчезна.

Сега какво да правя ми кажи!

Как без нея сърце ще издържи?

 

И поръчвам си още сто грама умора.

А вътрешно искам чаша любов.

Но нали съм вече мъртво пияна...

Наливай! Да бъде дозата двойно голяма!

 

Та нали съм редовна клиентка

със малко лицемерие ме почерпи,

а може би омраза за украшение

ти единствен сега прецени.

 

А ето идва и милото момче -

вчера ме почерпи чаша състрадание.

Направи ми впечатление - запомних го добре.

Всички други поръчваха презрение.

 

Ела и ти да се почерпим нещо.

Аз ще ти дам чаша отлежала любов,

а за мен какво да е - сам избери,

но получавам пак нещастие... нали?

© Николета Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??