29.05.2010 г., 19:00 ч.

Отличен (не)успех 

  Поезия
564 0 1

Отличен (не)успех

 

Не успях да запазя отличие –

след гимназията се пречупих.

Уж на дребен живот и приличие

съм възпитана. А се подкупих.

 

Поогънах усмивка наследствена,

препродадох москвичодушата,

поочуках и съвест бездействена,

поокалях срама, суетата.

 

По апатия имам отличен -

от професор Живот е подписана;

дисциплина безчувствобезличие

е успешно във книжката вписана.

© Владислава Генова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??