11.05.2006 г., 20:56 ч.

ОТМЕСТИ СЕ,ЗЕМЬО! 

  Поезия
721 0 9
Отмести се,Земьо..
И ми стори път
от всичките мои пътеки
отъпкани.
За последно по него
искам да мина...
Както някога тихо
на пръсти.
Разтвори се..Да се върнат
реките
в които оглеждах очите си.
По стъпките искам да
да ги позная...
и по първата глътка.
Покажи ми...Всичките
брулени от вятъра брястове.
Да си спомня..Как ги прегръщах
и търсех при всеки
гнездото
на моята сила.
Отмести се,Земьо...
и отвори небето.
Да си взема звездата,
която толкова дълго ми
свети..
Че към края съм...
И започнаха да гаснат
очите ми.

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??