30.07.2020 г., 8:15 ч.

Отново 

  Поезия » Любовна
1189 0 0

Когато легнеш тази нощ,
ако говориш си със Бог,
помоли го да ти каже

 

историята за любов,
в която нямаше любов,
в която всичко беше "няма начин".

 

Ще ви отнеме часове
да си говорите за мен,
навън ще дойде утро даже,

 

но не заспивай ти, недей,
макар навън да идва ден,
нека всичко ти разкаже.

 

Ти мислеше си досега,
че нямало я любовта,
но чуй му думите за мене:

 

"Не е обичано така
нищо живо на света,
както той обича тебе".

 

И щом изгрее нов деня,
и щом изслушаш Господ ти,
ще вярваш вече - има и любов.

 

Преди очите да затвориш,
преди по утро да заспиш,
ще помолиш да ни срещне

 

отново в другия живот.

© Васил Тръненски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??