10.08.2016 г., 8:46 ч.

Отново за Човека /балада/ 

  Поезия » Философска
270 0 1
  1. ОТНОВО ЗА ЧОВЕКА
  2. балада/

 

И  заживял Човекът на земята,

намерил  в пещерите и покой...

Създал си рало да оре  земята

и преди него впрегнал своя кон...

 

И тръгнал  той в  пре дълга кариера

И за изграждал  свят без прецедент...

Вървял напред  през сложни бариери,

избирал подходящия момент...

 

Той станал господаря на Земята...

И всичките и тайни разгадал!

Пред себе си той мълнии премятал...

От Космоса поискал своя дял!

 

И станало му тясно на земята...

Тръгнал да търси  нови светове!

Създал науките, чертал и смятал...

И стигнал даже свойте Богове!

 

Но както знаем  било авантюра,

описана във Стария Завет...

Сял ветрове и се родили  бури!

За  греховете си, не бил приет!..

 

И  като  Бога той  не бил прославен,

започнал всичко пак  от А и Б....

Не бил на царствения трон поставен

щом трябвало да плаща грехове!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??