6.12.2006 г., 16:30 ч.

Отново за луната... 

  Поезия » Бели стихове
814 0 6

Луната - горда и могъща,
аз - свита и безпомощна.
Слушаме...
трополящи сенки по терасите -
все така сънливи и немощни.
Чувам стъпки -
пропити с мастило,
хрипливи глътки -
в дима има нещо изгнило!
Някой пали цигара,
някой мисли за себе си.
Някой с някого се кара,
а луната стаява дъха си...
Там горе, изгасва сама,
но е независима!...
Някой се бори
със сенки от минало,
но не сънливи,
а тихи и властни...
Някой топли нещо изстинало,
но сенките не са съгласни.
В дима се крият някои истини,
но не са достатъчни
и само ги издишваме,
и само отлагаме.
А луната ни гледа
и се протяга,
никога не спи,
но и не помага...

© Мирослава Грозданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??