2.01.2008 г., 18:28 ч.

Отплата 

  Поезия
426 0 2

Къде отиде светлината дневна?

Изчезна в миг, къде – не знам,

без да успея даже да погледна,

изгасна слънцето в небесния таван.

 

Луната също нейде там изчезна,

потъна в мрака и дори,

и синевата морска, неугледна,

полята, и красивите гори.

 

И месеци наред, за мен тъй беше,

тъй тъмна светлата Земя,

И светна изведнъж, че грях платих си вече,

чрез слепота спасих се, виждам, аз сега!


 

                                                                                           15.08.2003г.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Животът така ни приветства с "Добре дошли"...
  • Платил си цената на грешната ни човешка природа. И се е родил прекрасен стих от това ЧНГ, много усмивки и светли Луни през новата година!
Предложения
: ??:??