17.07.2008 г., 11:20 ч.

Отплаване 

  Поезия » Любовна
625 0 4
Отплаване

Не отплавай с лодката на есента,
защото е продънена от дъждовете.
И на страховете тежестта
чака отговор, но безответен.

Не отплавай днес! Нито пък утре!
Не напускай моето пристанище усамотяло.
Пътят е тежък. Пътят е труден,
а морето е силно, макар осиротяло.

Не спускай платната! Не ще са ти нужни,
понеже си нямаш посока и цел.
А помниш ли пътеките теменужни,
по които някога бях те повел?

Не тръгвай! Не тръгвай все още
през морето на нашата страст,
чийто прилив чакахме нощем
и давехме се във морски контраст!

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??