1.08.2012 г., 19:28 ч.

Отражения в Страната на сенките 

  Поезия » Оди и поеми
1027 0 8

 

                                     вдъхновено от Есенин

 

В Страната си на сенките – не може

да се събудиш в този полумрак:

какво че съвестта ти се тревожи–

оставаш неразбран или глупак!

 

Тук властва глупостта– без опоненти...

Напразно умният от нея се гнуси–

тя с фини, съвършени инструменти

облича в тоги разни хитреци!

 

Тук пръкват се сред сенките "бунтари"

и бързо се превръщат в наглеци;

доскоро млади – младите са стари,

а старите – забравени светци!

 

Под твърдите черупки "патриоти"

опиват се от чувството за мъст;

безпаметството ражда идиоти,

неверието носи златен кръст!

 

Възпяват изневярата поети–

тя подвиг е, високо се цени...

и в тъмнината все по-силно свети

на нов "морал" с позорните дамги!

 

На мода са безмилостни лаици,

заклеващи се в Бог заради грях,

а с траурни усмивки романтици

погребват и жалеят, но... през смях!

 

Задъхана и показна, ревнива,

с петна от лепкав, бабаитски секс,

любов, чиято страст след ден изстива,

отчаяно се тъпче с калорекс!

 

Бомбиращи послания лирични,

отровни мухоловки за души,

капани черни, мелодраматични

залагат вред ловците на глави!

 

В Страната си на сенките– не може

да се събудиш в този полумрак!

Защо ли съвестта ти се тревожи?!

Избирай–неразбран или глупак!

                           

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??