Отрова
Змиите са известни със това,
че някои хапливи индивиди
таят отрова в своята снага...
Цяр за нас... И предвестник на смъртта!
Зависи, кой каквото в нея види...
И по вените в снагата ни човешка
отровата като вулкан бушува...
Но в нея има генетична грешка,
не става лек за хорската болежка...
Тя нашата отрова не лекува...
Поуката във нас се корени,
всеки в себе си да я намери...
Дали достойно е да сме змии,
или "разумни" хора може би?...
И съвестта си с извода да мери...
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени