13.11.2009 г., 12:30 ч.

Отсам тишината... 

  Поезия » Друга
1588 0 39

Събуди ме мисъл за баба Симанка...
С невидима горест и фиби в косите.
С кирпичена къща. С разкаяна сянка.
С разстрелян съпруг, без присъда. И смисъл.

С асмите, които растяли навътре,
с превити гръбнаци от щедрост и грозде.
С чешмата от камък - послушна и мъдра.
С разпъната люлка от бора до Господ.

С оная череша, отсам тишината,
с която проходили леля и мама...
Без обич да помнят. И ''татко'' да кажат.
С най-меката твърдост на баба Симанка.

2009*

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??