6.09.2009 г., 0:17 ч.

Овчедушие 

  Поезия
946 0 6

                                           О  В  Ч  Е  Д  У  Ш  И  Е

 

 

                                          България сдоби се с чара

                                          на забравена от Бог кошара.

                                          Овцете, броя във която

                                          намаля с темпо непознато,

                                          но с агнешко смирение

                                          всеки чака заколение.

 

                                          Изпаднали сме в състояние -

                                          сковани в страх и със мълчание

                                          гузна радост в нас прелива,

                                          щом не ний, а друг "загива"

                                          и никой никак не предвижда,

                                          че и ред за него вече  идва.

 

                                          Как забравили сме всички

                                          за хан Кубрат и “снопа съчки..."?

© Георги Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??