О В Ч Е Д У Ш И Е
България сдоби се с чара
на забравена от Бог кошара.
Овцете, броя във която
намаля с темпо непознато,
но с агнешко смирение
всеки чака заколение.
Изпаднали сме в състояние -
сковани в страх и със мълчание
гузна радост в нас прелива,
щом не ний, а друг "загива"
и никой никак не предвижда,
че и ред за него вече идва.
Как забравили сме всички
за хан Кубрат и “снопа съчки..."?
© Георги Добрев All rights reserved.