20.06.2012 г., 10:50 ч.

Озаглавени четиристишия 

  Поезия » Източни форми
734 0 9

Не давай на обесника канап

Обеснику подай коричка хляб
и някое по-старо одеяло.
Не давай на обесника канап,
че току-виж дърво му се дощяло.

Автор

Измùсли си лирически герой,
наля мастило в книжните му вени,
и вместо себе си го хвърли в бой -
да лее синя кръв, а не червена.

Живот

Той нежно милва с лявата ръка,
преди с десницата да те поръби –
живот, усмихва ти се, но така,
че да запомниш кучите му зъби.

© Владимир Виденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??