21.12.2017 г., 17:57 ч.  

Приятел 

  Поезия
701 1 3

                                                                                на С.П.

 

Завършил бях с отличие курс Право Пещерно,

дето ни учеха, че в Право е по-силният,

а всички други покрай Него – са Васали!

Вървеше си животът гладко и едва ли

бихме допуснали - един Васал,

щеше да иде до Далечни Пещери

и да се върне с Господарска Тога -

така Натруфена, толкоз Кичозна, че за Бога -

довчерашният Господар - Васал Му стана...

А той - забравил и Любов и Дружба-

започна да постъпва като Старшина на служба -

събра край Себе си отбор свои другари,

почнаха всички ни да гледат като Твари,

да шибат с бичове и да гърмят с патлаци:

"Към Нас - на "Ви" ще се обръщате рая-ци"...

Веднъж се пробвах да му кажа: "Стига Друже!"

"Какво???" "Ах-Друже?" "Ето там - Вратата -

отваряш я - и я затваряш гърбом -

изчезваш, и не стъпваш вече в Пещерата!!!"

Довчерашният Господар се пробва да се вклини:

"Недейте!!!" "Стига!!!" "Шепа сме!!!" "Без Его!!!"

"Ах -"Стига"ли? - Ти по-добре внимавай-

какви ги плещиш - да не литнеш подир него!!!"

Естествено - изчезнах... Плаках вече вкъщи!

След туй - Застъпникът за мен - и Той така изпатил...

Но туй за мене бе Урок Могъщи -

така разбрах, че в Право - е Приятелят !!!

 

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Относно финала Силви - Този когото поставях под етикета "Приятел"- след едно завръщане от чужбина,където беше на едногодишен курс - придоби Научна степен и заедно с колеги от един от факултетите на СУ-започнаха да "вилнеят" в едно от звената на Университета , където довчера бяхме "група" , а след като той се върна от чужбината - започна едва ли не да носи еполети и да ни кара да му се говори на "Вие"! Аз лично - преди този момент - бях в отбора му , но не и до момента , когато се опитах да река дори и на шега - :"Де бре -нали до вчера пиехме по бира след работа в кабинета ти!" - за да чуя -" Ти"-ли - марш навън"...
  • И на мен ми хареса. Силви, който има по-могъщ приятел, негово е правото! Търси изгодни приятелства.
  • Хареса ми много, само не разбрах финала. Поздрав!
Предложения
: ??:??