9.05.2008 г., 7:24 ч.

Падане 

  Поезия » Пародии
841 0 9


       "Както се разхождах в уличката строга,
       както си подсвирквах в слънчевия смях,
       в нещо се препънах – беше твоят поглед.
       И да се обърна просто не посмях."

                                        Маргарита Петкова


Както се разхождах в уличка среднощна,
пиех тъмна бира и си пишех стих,
в нещо се подхлъзнах – май че беше погледът ти? -
и така пързалка в лятото открих.

Ти ли беше паднала? Паднала ли търсех? -
вече сме забравили първия въпрос.
... Но когато ровя се в дънките ти скъсани,
себе си намирам – нежен, гол и бос.

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??