15.07.2007 г., 17:22 ч.

Падението на демона 

  Поезия
500 0 5

    Още демона живее във заблуда
    и мисли че безкрайно е щастлив
    тънейки в охолството си и в разгула
    загуби нявга светлия си лик

    Душата му поквари се набързо
    забрави той за чистата любов
    и идеала си продаде най-цинично
    за шепичка жълтици и имот

    После ги увиличи и многократно
    като грабеше и лъжеше без срам
    и хората уплашени от него
    низвергнаха го някъде далеч от тях


   Но демона завърна се да ги погуби
   под земята сътворил си негов храм
   където иконите са и блажените му музи
   проститутките докосващи го с дъжд от плам   
   
 
    

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??