30.01.2013 г., 9:50 ч.

Падна метеор върху луната 

  Поезия » За деца
782 0 1
Падна метеор върху Луната.
Вдигна ѝ цицина на главата.

И Луната беше безутешна!
Мислеше си,
че изглежда смешна!

Че я сочим и се смеем ние,
а пък няма де да се закрие,
като е сама посред небето.
Гняв и срам ѝ пълнеха сърцето.
Беше жълта, а стана червена -
толкова да беше притеснена!

- Чуй, Луничке, хубава сестричке!
Моя нежна, тиха и чаровна!
Ти във нищичко не си виновна!

Казах го и ще го кажа пак:
който ти се смее, е глупак!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??