27.07.2021 г., 22:22 ч.

Пай 

  Поезия » За деца
264 0 1

 

 

       Папунякът пай правеше,

       но не му се нравеше,

       че се бяха наредили

       по близките могили

       де що има роднини

       и синигери сини.

       Щом на пай им замириса

       и из гората размириса,

       всички дойдоха на чай

       да опитат този пай.

       Папунякът се разприказва

       и започна да показва

       как се прави пай.

       Сипа им и липов чай,

       но докато той вървеше

       и роднините броеше

       пая изгоря.

       Цялата гора

       без малко да пламне.

       Папунякът ще припадне.

       От натрупаната жар

       мигом избухна пожар.

       И тогава всички птички,

       нали са си те добрички,

       чая си изляха

       и огъня спряха.

       Папунякът реши,

       за да не сгреши,

       когато прави пай

       със пресен билков чай,

       роднините да вика,

       дори и от чифлика.

       Да идват,да помагат

       и масите да слагат.

       Най-вече огънят да гледат,

       добре те да прегледат

       да не избухне пожар

       от нагорещената жар.

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??