15.04.2011 г., 15:07 ч.

Пак е пролет 

  Поезия » Пейзажна
561 0 2

До вчера сякаш лед и сняг

смразяваха телата и душите,

но ето - топлият южняк

стопи за ден преспите.

 

Дъх на влага се понесе

над полета и гори,

огласи ги птича песен,

зелена свежест ги покри.

 

Ярко слънце разпусна лъчи,

дървета уханно цъфтят,

зажужаха рой пчели,

упоени от сладък аромат.

 

Аз приветствам пролетта,

символ на обнова и надежда.

Знам, ще стане по-добър света,

верен избор ни отрежда.

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесах!
    И от мен сърдечни поздрави!
  • За първи път те чета, Василена.
    И се радвам, че се запознахме.
    Ще идвам пак.
    Сърдечен поздрав!
Предложения
: ??:??