До вчера сякаш лед и сняг
смразяваха телата и душите,
но ето - топлият южняк
стопи за ден преспите.
Дъх на влага се понесе
над полета и гори,
огласи ги птича песен,
зелена свежест ги покри.
Ярко слънце разпусна лъчи,
дървета уханно цъфтят,
зажужаха рой пчели,
упоени от сладък аромат.
Аз приветствам пролетта,
символ на обнова и надежда.
Знам, ще стане по-добър света,
верен избор ни отрежда.
© Василена Т All rights reserved.
И от мен сърдечни поздрави!