17.05.2016 г., 22:30 ч.

Пак сме си същите 

  Поезия
1476 3 4

Пак сме си същите

 

Как хората обичат все за лошо да говорят.

Все се карат, все да спорят.

Други пък обичат за тъга.

И все се жалват за това, за онова.

Самосъжаляващи се бол.

Нито гладен, нито гол,

а защо е нещастен дори той не може да каже.

Знае само, че не е щастлив докато не се докаже.

Уж всички всичко знаят и разбират

и да говорят за политика и религия - не спират.

Живота си свой не могат да оправят

пък тръгват локуми да разтягат.

Това така щяло да е добре...

другото пък инак зле...

Нещастни в сиво ежедневие остават,

мозъците си с глупости обременяват.

Красота и обич отвсякъде извира,

но взорът им все в тъмното се спира.

И гледат с погледа си сив неадекватно

и всичко туй се повтаря кръговратно.

***

И пак сме си същите.

 

 

© Анонимен Всички права запазени

...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • Подкрепям философията на автора.
  • Така е...
    Поздравления за творбата и посланието!
  • Така е. Един мъдър шовек е казал, че сме склонни да броим само проблемите си, а не светлите мигове. И затова сме нещастни...
    Споделям идеята на стиха.
Предложения
: ??:??