27.06.2009 г., 15:25 ч.

Пак вали 

  Поезия » Друга
442 0 0

Дъждът отмива пак

от тебе и от мене прах,

охлюви пълзят в нощта,

край мен се хлъзга пустошта.

 

Вятърът свисти отвред,

сякаш роми свирят на тромпет,

прилепът лети с крила,

що носят (тиха) приказна мъгла.

 

Гърмът отеква наранен,

от свойта сила вечна запленен;

роден съм сякаш като него,

от брак между земята и небето.

 

Тихо е, звезди надничат към света,

пресъхнала, присяда моята мечта,

пребродила градища, планини, пустини,

самотна, удавена във мъка пак почина.

© Златко Тошков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??