18.05.2019 г., 23:02 ч.

Палавница неприлична 

  Поезия
1109 8 7

Любовта не се купува,

нито се облича, нито се обува;

викаш ли я - глуха е, не чува,

търсиш ли я - няма я в наличност!

 

Щура, неуморно неприлична,

идва си когато си поиска,

тръгва си кога безшумно бяла,

кога с убийствен писък...

 

За това е цял живот мечтана,

вечно проклинана, вечно желана,

и да знаеш, че ще ти остави рана

жив си с нея - тя е смъртната осанна!

 

А когато със стрелата те убива -

светът в тебе се преражда,

и го преоткриваш в нови краски -

още по-измамни и красиви!

 

 

 

 

 

© Ссссс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??